Spelskola (5/6): För statistik på dina spel!

Vid det här laget har du skaffat dig ett första spelkonto, plockat hem en fin bonus, börjat analysera matcher själv och kanske hittat ett par bra ryggar att följa. Beroende på hur du lyckats till en början så sitter du antagligen med någon sorts känsla och fundering kring hur det gått så långt. Skulle du kunna leva på spel? Vilken avkastning/lön kan man förvänta sig? Har jag vunnit eller förlorat pengar? Vad har jag vunnit och förlorat på så långt?

Pinnacle Sports Diagram

Jag rekommenderar även hobbyspelare att bokföra sina spel då man snabbt kan tappa översikten på vad som kommer in och försvinner ut med flera spelkonton, insättningar och uttag. Som hobbyspelare är det inget tvång att bokföra sina spel men om du gör ett medvetet val om att försöka tjäna pengar på spel är det ett måste att ha kontroll. Dels måste du veta hur bra eller dåligt det faktiskt går men det är också ett vapen för att bli en bättre spelare.

Tänk själv vad det kan innebära på dina resultat om du analyserar dina resultat och ser att du verkar ha en naturlig fallenhet för hörnspel i fotboll men att du faktiskt förlorat några kronor per satsad hundring när du spelat på ishockey, som du trodde dig ha kontroll på. Oavsett om det bara gör dig mer medveten i ditt sätt att analysera ishockeymatcher eller om du väljer att sluta analysera ishockeymatcher helt, så kommer den insikten göra att du kommer tjäna mer pengar i framtiden än vad du gjort tidigare.

Så vilka alternativ finns det? Själv använder jag ett hemmagjort Excel-ark som har anpassats genom åren att passa just mig. Om du klarar av det skulle det kunna vara en idé att sätta igång med att bokföra dina spel, rad efter rad, för att därefter hämta ut statistik och grafer från dessa rader. Några förslag att jobba vidare med kan vara att inkludera fält för spelnummer, datum, match, sport, liga, marknad, total, speltips, odds, spelbolag, rekare, insats, resultat, netto och kommentar.

Screendump från Spelboken

Klicka för större bild

För er som hellre vill ta hjälp av befintliga verktyg så finns det också. Det blir inte lika personligt som ett excel-ark men det är antagligen minst lika bra och framför allt är det bra mycket lättvindigare att komma igång. Det finns flera olika alternativ online men min rekommendation blir Spelboken.se. Jag gillar att sidan funnits i närmare 10 år och att skaparen hållit det enkelt och reklamfritt hela vägen. Jag antar att han har gjort sig en del pengar genom åren bara genom att ta rygg på de bästa av de bästa.

Det här var nästsista delen i vår spelskola där vi går i genom grunderna för hur man blir en vinnare online. Det är fullt möjligt och att bokföra sina spel är A och O för att lyckas. Man får kontroll på vad man gör, ser svart på vitt vad man får ut av sitt arbete och kan analysera vidare för att bli en bättre spelare. Den här spelskolan kommer i totalt 6 delar och för dig finns det bara en del kvar. Det finns mycket att lära men jag har i den här spelskolan försökt begränsa mig till de mest grundläggande koncepten. Klicka dig vidare här under och lycka till!

Spelskola (1/6): Registrera ditt första spelkonto – bonus utan insättning!
Spelskola (2/6): Din första insättning – dubbla pengarna med en insättningsbonus!
Spelskola (3/6): Hitta spelvärde med egen matchanalys – den svåra vägen!
Spelskola (4/6): Ta rygg på andra rekare – den enkla vägen!
Spelskola (5/6): För statistik på dina spel – via webb eller excel?
Spelskola (6/6): Hur och var utbildar du dig vidare?

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*