Tippa online – var, när och hur?

Utvecklingen har gått fort för den som gillar att tippa på sport och spel. Tidigare behövde du som gillade att tippa lången och stryktipset bege dig till den lokala kiosken för att lämna in din kupong. Nu finns möjligheten att lämna in spelen hemifrån direkt från TV-fåtöljen via dator eller mobil, dessutom till mycket högre odds än vad Svenska Spel kan erbjuda.

Jag ser definitivt tjusningen i att sitta ner och munhuggas lite med gubbarna hos det lokala spelombudet. I deras värld är ofta den sociala aspekten viktigare än att vinna eller förlora några extra kronor hit eller dit, men det ena behöver inte längre utesluta det andra. Jag märker hur även de mest inbitna blivit alltmer nyfikna på tekniken och man får förklara hur saker och ting fungerar.

Av den anledningen skriver jag det här inlägget som förklarar varför, var och hur man börjar tippa online. Du kan ställa frågor i kommentarsfältet under vid behov.

Varför ska man tippa online?
Det starkaste skälet till varför man borde börja tippa online är ekonomiskt. Svenska Spel har helt enkelt sämre odds än de flesta spelbolagen online, vilket innebär mindre pengar tillbaka till dig som spelare. Till en första början kan man kanske tycka att skillnaden på 1,90 och 2,00 i odds är obetydlig, men på sikt blir det kronor och ören. Vi pratar 6000kr med en räknesnurra över 1000 spel á 100kr och 60% sannolikhet att spelet sitter. 6000kr mer i plånboken – oavsett om man är en vinnande eller förlorande spelare alltså.

På tal om ekonomiskt erbjuder också spelbolagen online ofta en välkomstbonus för dig som ny spelare. Ta exempelvis ComeOn som vi tycker har ett helt fantastiskt erbjudande för nya medlemmar. . Spelbolagen online ger tillbaka mycket till sina medlemmar via olika bonusar. Faktiskt har det gått så långt att man med lite jobb kan hämta ut riskfria pengar.

De ekonomiska skälen är som sagt det starkaste argumentet för att börja tippa online enligt oss. Det finns dock fler, där spelupplevelse och tillgänglighet går hand i hand. Min erfarenhet är att en helt ny värld många gånger öppnas för den äldre generationen när de börjar tippa online via mobilen. Dom visste inte hur smidigt det var att satsa på matcher i realtid via livebetting. Spelbolagen online ger helt enkelt en större valfrihet med 100% tillgänglighet, ett större spelutbud och bättre mjukvara än Svenska Spel.

Än så länge är den svenska spelmarknaden inte reglerad och därför kan det möjligtvis finnas etiska argument och skäl till varför man inte borde börja tippa online. Svenska Spel är statligt ägda och en stor del av företagets vinster betalas därför ut till det svenska föreningslivet. Man tar också ett betydligt mycket större spelansvar än sina konkurrenter online.

Var ska du börja tippa online?
Eftersom spelbranschen är en lukrativ marknad finns det fortfarande väldigt många aktörer att välja mellan. Många aktörer innebär att det finns bättre och sämre alternativ. De sämre alternativen kan faktiskt vara så oseriösa att man riskerar sina pengar bara genom att göra en insättning. Här på VinnOnline kan du vara trygg med att vi bara länkar till seriösa spelbolag som vi själva har använt och kan rekommendera. Använd gärna länkarna till höger eller läs våra recensioner här. I det här inlägget vill vi gärna lyfta fram 3 olika spelbolag.

ComeOn – Fin välkomstbonus med fokus på Sverige!
Vi har tidigare nämnt den fina välkomstbonusen för odds där man får 500kr att spela för om man sätter in en hundralapp. Utöver det är man ett väldigt tryggt val som erbjuder en komplett spelupplevelse. Man har varit på marknaden sen 2011 och nyligen köptes man upp av Cherry som är börsnoterade i Sverige. Spelbolaget

Pinnacle – Ett måste för seriösa spelare!
Betraktar du dig själv som en seriös spelare? Då är Pinnacle ett måste då man jobbar med de lägsta marginalerna och de högsta oddsen online. Pinnacle grundades redan 1998 och finns numera i över 200 länder med ett fantastiskt gott rykte. Till skillnad från många andra spelbolag välkomnar man vinnare och sen 2001 har man haft mottot att aldrig limitera en spelares vad, inte stänga konton och aldrig neka ett spel.

Betfair – Störst av våra rekommenderade spelbolag!
Betfair är det spelbolag vi rekommenderar som har allra mest trafik och är ett av världens största spelbolag. Man grundades redan 2000 men slogs ihop med Paddy Power för ett par år sen. Man återfinns numera på London-börsen och Paddy Power Betfair har runt 7500 anställda. Unikt med Betfair är att man utöver sina egna odds också tillhandahåller en oddsbörs där spelare kan spela mot varandra, genom att köpa och sälja odds.

Hur tippar man online?
Med tanke på att du redan hittat hit är det sannolikt overkill att beskriva i detalj hur man tippar online. Du kommer inte ha några problem att klicka dig vidare till olika spelbolag via länkarna ovan eller från tabellen till höger. Spelbolagen i sin tur är utformade för att vara så enkla som möjligt även för nya medlemmar. I korta drag måste du registrera ett spelkonto och göra en insättning innan du kan tuta och köra.

En registrering och insättning görs på bara några minuter. Om du skulle ha några frågor kring spelbolaget eller dess hemsida är det numera vanligt att det finns svensk support tillgänglig på dygnets allra flesta timmar. E-post är givetvis en möjlighet, men via telefon eller livechat kan man få ett svar mer eller mindre direkt. Be om hjälp om du behöver det!

Det är absolut inte svårt att tippa online och då speciellt inte om man håller sig till den klassiska spelformen 1-X-2. Om du däremot skulle vilja fördjupa dig i spelteori rekommenderar vi att du tittar in hos oss på VinnOnline med jämna mellanrum. Vår spelskola är väldigt populär och uppskattas av många. Vi rekommenderar också att du anger din e-post längst ner på sidan, för att få ta del av kommande nyhetsbrev i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*