Hur fungerar en bookmaker?

Som en generell regel finns det två typer av spelare – dom som hoppas på vinster och dom som förväntar sig vinster. De allra flesta spelare tillhör den första gruppen och kommer alltid att göra det, eftersom deras handlingar inte samsvarar med hur en vinnande spelare agerar. Här på VinnOnline försöker vi förklara varför.

Det finns ingen enkel regel till hur man når nettovinst i det långa loppet och även professionella spelare har ofta fått spendera lång tid som lärling. Om du har för avsikt att gå med i eliten som faktiskt tjänar pengar på spel är det några grundläggande koncept du måste förstå för att kunna göra omvandlingen från kass till vass.

Det första valet en nybörjare måste ta i beaktande är var han ska placera sitt spel. Mer ofta än sällan är detta var de gör sitt första och största misstag, helt enkelt för att de inte förstår hur ett spelbolag fungerar.

I enkla termer tjänar spelbolaget pengar genom att prissätta spelmarknaderna så att oddsen inte speglar de verkliga statistiska chanserna för att en händelse ska ske. Den enklaste analogin är att spela på en slantsingling, vilket borde ge en statistisk chans om 50%/50% (2.00 i odds eller jämna pengar) på båda sidorna – krona och klave. Om du skulle satsa mot en vän skulle du satsat 100kr för att vinna 100kr.

Spelbolagen däremot skulle ge dig ett odds som ger en lägre återbetalning än jämna pengar (mindre än 2.00), så du skulle till exempel få satsa 110kr för att vinna 100kr (10/11 eller 1.909) på vad som egentligen borde vara 50% chans. Om en spelare satsar 110kr på krona för att vinna 100kr och en annan spelare satsare 110kr på klave för att vinna 100kr så vinner spelbolaget oavsett. De tar totalt emot 220kr i insatser och oavsett om det blir krona eller klave betalar de ut 210kr (100kr i vinst samt insatsen på 110kr). Skillnaden på den egentliga chansen och oddset de erbjuder representerar spelbolagets marginal, i det här fallet en vinst på 10kr eller 4.5% vinst på omsättning.

Pinnacle Sports erbjuds normalt tvåvägsmarknader – för exempelvis Europas 5 största fotbollsligor – till 102%, vilket betyder upp till 60% bättre odds än traditionella spelbolag. Om vi fortsätter exemplet med slantsinglingen, skulle det krävas att man vann nästan 53% av spelen för att gå med vinst hos en traditionell bookmaker, men hos Pinnacle Sports skulle du bara behöva vinna 51% av dina spel för att gå med vinst. Av den och flera andra anledningar anser vi att Pinnacle Sports tillhör en av de allra bästa spelbolagen.

Kasta inte bort dina pengar när du försöker tjäna så mycket pengar som möjligt. Spela det högsta tillgängliga oddset! Ett bra startpaket hittar du på vår lista med rekommenderade spelbolag.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*