Speltips, speltips och ännu fler speltips….

Som ni säkert har märkt så använder vi oss av en hel del olika spelformer när vi lägger upp våra speltips och vi vet att det i vissa fall kan vara en aning förvirrande och intimiderande om man tidigare varit van vid det limiterade utbudet som Oddset till exempel erbjuder. Spelbolagen har kommit långt sedan Stryktipset introducerades 1934, Oddset kom så sent som 1986 men det var länge endast spel på 1-x-2 som gällde. Nu kan man på en vanlig match i Premier League ofta se över 100 olika spelformer. För oss som letar värde och speltips blir det en guldgruva men ibland kan det bli lite mycket.

Vi kommer nu gå igenom en del av alla dessa spelformer så det blir enklare att hänga på våra speltips och bli en vinnande spelare. Fokus blir på fotboll och senare kommer det även guider för andra sporter. Det mest enkla och självklara spelet är resultat vid full tid, hemmaseger, kryss eller bortaseger. Det här är också det spelet vi oftast använder oss av.

Nästa spelform är dubbelchans. Det här spelet ger en större chans att vinna men ni kommer inte se den så ofta i våra speltips då det ofta leder till ganska dåliga odds eftersom man täcker upp 2/3 av resultaten. Spelet ser ut som detta: 1x, x2, 12.

Nästa spelform är betydligt svårare men ger också mycket mer tillbaka när man hittar rätt. Det är korrekt resultat vilket innebär att du spelar både korrekt vinnare av matchen och korrekt resultat. Ett speltips är tex 2-2 eller 1-3. Du kommer inte se dessa speltips särskilt ofta hos oss då det egentligen är ganska rejäla chansningar och vi fokuserar mer på speltips som ska hjälpa dig bygga upp spelkassan. Det är dock ett roligt spel som ökar spänningen när man tittar på en match. Vill man ta det här spelet ett snäpp ytterligare så kan man spela vad som kallas scorecast. Scorecast är en kombination av korrekt resultat och även ett korrekt val av första måskytt i matchen. Vi använder oss i stort sett aldrig av den här spelformen i våra speltips och det bör ses mer som ett roligt spel med liten insats när man tittar på en match.

En förlängning av det vanliga 1-x-2 spelet är halvtid/fulltid. Det är exakt samma spel som det första men nu spelar man både på vad det kommer vara i halvtid och i fulltid. Ett speltips kan vara Liverpool-Liverpool, eller Liverpool – oavgjort. Det är ett lurigt spel som kan vara bra när ett lag ofta har svårt att göra mål tidigt i matcher eller när du vill få lite bättre odds på en stor favorit och tror de tar ledningen redan före halvtid. Den här spelformen används också ganska sällan i våra speltips.

Nästa spelform är något som används relativt ofta i speltips hos vinnonline. Det är över/under spel på antalet mål i matcher. Det som är standard i fotboll är att spela på om det blir över eller under 2.5 mål i matchen. Man kan också spela på en högre total om man önskar men det är betydligt mer riskabelt. Man får oftast ett odds runt 2.0 på dessa speltips och det finns en tjusning i att inte behöva heja på ett specifikt lag i en match. Det är en fantastisk känsla att ha spelat på över 2.5 mål och ha spelet redan vunnit efter 20 minuter! Det här är också en marknad som ofta erbjuder bra värde för speltips när oddsen sitter en aning snett.

Spelformen draw no bet är det perfekta spelet för oss som hatar när kryss förstör våra kuponger. När man spelar draw no bet så tar man krysset ur spel och gör matchen till en tvåvägsmarknad med endast hemmaseger och bortaseger tillgänglig. Skulle det bli kryss i matchen så betalas insatsen tillbaka. Eftersom krysset försviner ur spel blir också oddsen lägre. Det här kan du se hos oss i speltips där vi tror en skräll kan vara möjlig.

En annan mer chansartad spelform är den på kortmarknaden. Här spelar man på hur många gula och röda kort som kommer delas ut under en match eller även under en specifik period under matchen. Speltips på den här marknaden är inte jättevanliga men kan ofta vara lockande när det är ett derby som ska spelas där det finns historik av problem och en aning orutinerad domare som kan tappa matchen.

Hörnmarknaden är en annan spelmarknad som vi inte ser så ofta i våra speltips. När vi använder den är det dock om vi har hittat värde och bolagen satt linan för över under antal hörnor helt fel. Det är en väldigt automatiserad marknad så ett tränat öga kan hitta när marknaden helt klart har fel. Oftast är det överspel som rekommenderas då underspel är riskabla eftersom det lätt kan bli ett par hörnor sent när ett lag försöker få klockan att gå vid hörnflaggan.

Det här var ett axplock av de vanligaste spelformerna som ni kan hitta i våra speltips. Som nämnts tidigare finns det oändligt många att välja mellan men oftast tjänar du på att hålla dig till de traditionella metoderna och spelformerna. Vinnonline har alltid grundligt analyserade speltips för att maximera dina chanser.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*