Odds Boost – Förbättrade odds

En trend som ökar allt mer bland spelbolagen är att de erbjuder Odds Boost, eller förbättrade odds på utvalda marknader eller matcher. Vanligtvis är det på de största matcherna som de förbättrade oddsen erbjuds och marknader för de största stjärnorna i lagen. Men fenomenet har ökat på senare tid och spelbolag har börjat erbjuda förbättrade odds på samtliga matcher i topp 4 ligorna i fotboll.

Så, vad är förbättrade odds egentligen?

Det korta svaret är att spelbolagen väljer ut vissa marknader där de erbjuder extra höga odds. Motivet var från början att använda dessa marknader i marknadsföringen för större matcher och evenemang, men i takt med att allt fler spelbolag erbjuder detta så har spelarna börjat förvänta sig att det ska finnas på de stora matcherna.

Vi har ett par exempel som vi har hämtat från ComeOn.

I första exemplet erbjuds oddset 11.00 för att Färjestad ska vinna SM-guld istället för de 8.00 de erbjuder på den vanliga vinnarmarknaden för vilket lag som vinner SM. För den som vill spela på att FBK vinner slutspelet får man betydigt bättre betalt med det förbättrade oddset här. Men man behöver ändå kontrollera att det verkligen är ett bra odds man erbjuds och att spelbolaget inte bara sänkt oddset för laget på den vanliga vinnarmarknaden. Men, det kan enkelt kontrolleras genom att se vad konkurrenterna erbjuder för samma spel. I det här fallet har vi jämfört med Unibet, som erbjuder 7.50 för FBK på vinnarmarknaden och övriga konkurrenter erjuder liknande odds. Så i det här fallet finns det verkligen att extra värde på spelet.

 

Ett annat exempel är när spelbolaget kombinerar två olika marknader för samma match och sedan förbättrar oddset för alternativet. I exemplet ovan för matchen Cardiff – Arsenal erbjuds en marknad för att Arsenal både ska vinna mot Cardiff och dessutom hålla nollan i matchen. Här blir det dock lite mer oklart då oddset de jämför med inte representerar en kombinering av oddsen för att Arsenal ska vinna och att de håller nollan, då de anses vara beroende av varandra. Med andra ord, så är det mer troligt att Arsenal vinner matchen om de håller nollan. När vi kontrollerade de individuella oddsen så erbjuds 1.55 på att Arsenal vinner och 2.30 på att de håller nollan. Att kombinera dessa skulle alltså ge oddset 1.55 x 2.30 = 3.565 istället för de 2.60 hävdar. Men de 2.60 de erbjuder för marknaden att Arsenal vinner och håller nollan är samtidigt i nivå med vad andra spelbolag erbjuder för det.

Det finns alltså ett extra värde jämfört med marknadspriset, men då måste man först ta ställning till om avdraget de gjort för att marknaderna är beroende av varandra är godtagbart.

Ofta finns det även en begränsning i hur mycket man får satsa på de förbättrade oddset och det är vanligtvis lägre gräns än för den vanliga marknaden.

Men så länge man kontrollerar oddset med vad de andra bolagen erbjuder finns det pengar att tjäna på förbättrade odds. Vet man desutom vad man vill spela på och vad man anser är ett bra pris för det finns det dessutom goda anledningar till att titta runt bland spelbolagen för att se om något bolag erbjudet förbättrade odds på just det spelalternativet.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*