Information om oddsanalys och förslag för veckans stryktips

VinnOnlines redaktion presenterar varje vecka ett inlägg där vi kombinerar den oddsanalys av stryktipset vi tidigare gjorde separat med ett speltips för matcherna på kupongen. Här är information om hur det är upplagt, om det är någonting som är oklart i själva inlägget om veckans stryktips.

När vi analyserar hur streckprocenten skiljer sig mot hur spelbolagen ser på matcherna använder vi Bet365 som är världens största spelbolag online.

Vi använder det vi kan och lär ut från vår spelskola när det gäller att räkna på odds och sannolikhet, för att få fram en objektiv bedömning av lagens vinstchanser. Vidare tar vi sen bort spelbolagets marginaler som vi förklarar i inlägget som går djupare på mer om odds och marginaler. Från detta kan vi läsa ut vilka lag som är överspelade och bör undvikas samt vilka som är spelvärda. Om du är osäker på Stryktipset i sig har vi också en genomgång av hur matematiska och reducerade system fungerar.

Se tabellen nedan för en översikt på hur det kan se ut. Efter matchnummer och lagnamn finns tre grupper siffror som utgör underlag för analysen. Den första gruppen är streckfördelningen på den inlämnade spelen på stryktipset, den andra gruppen är oddsen hos bet365, den tredje gruppen är vad de oddsen motsvarar i sannolikhet. I den tredje gruppen har vi även en färgkodning, där rött innebär att sannolikheten är mer än 10 procentenheter lägre än andelen inlämnade spel. Orange innebär att sannolikheten är mellan 5-10 procentenheter lägre än inlämnade spel. Gul innebär att sannolikheten är 5-10 procentenheter högre än inlämnade spel. Slutligen är det grön färg i de fall sannolikheten är mer än 10 procentenheter högre än inlämnade spel.

Om det bara skiljer någon procentenhet mellan streckfördelningen och sannolikheten enligt oddsen så kan man bortse från det och bara gå efter analysen av själva matchen. Men i de fall det är röd eller grön färg så bör man helt klart ta hänsyn till det. I exemplet ovan så gäller detta för match 2 och match 7. I match 2 är favoriten Lag C så pass överspelade på stryktipset att det helt klart finns ett värde i att värdegardera mot dem. Det bör i så fall vara krysset, med det potentiella värdet där, som man lägger till. Match 7 är ett exempel på en match där oddssättarna och stryktipsspelarna har olika åsikter om vilket lag som är favorit i matchen. I fall som detta är våran analys så gott som alltid att spela på Lag N, så länge det inte finnns något specifikt kring själv matchen att ta hänsyn till.

Kom ihåg att spel på Stryktipset och oddset är två vitt skilda saker och att spelvärdet kan skilja sig åt i en och samma match, beroende på hur oddsen är satta och hur svenska folket spelat. Om det finns speltips uppe för en av matcherna så kommer vi även att lägga till en länk vid genomgången av matcherna, så att man kan läsa en längre analys för just den matchen och speltips för specifika marknader.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*