Vad betyder moneyline, spread och total?

Efter vår fantastiskt lönsamma månad på NBA basket i januari har vi märkt att intresset för spel på marknader från andra sidan Atlanten ökat. Vi har också fått in ett antal frågor om spelformerna som vi använder i en del av våra speltips. Vi har därför sammanfattat en liten guide med information som underlättar.

Money Line

Det här spelet är det som är enklast och mest likt det vi traditionellt brukar spela på. Man spelar helt enkelt på den man tror kommer vinna matchen. Den enda egentliga skillnaden är att övertid räknas. Det finns alltså inget oavgjort resultat i den här spelformen. I hockey så räknas även straffar om det går till det. Så här kan oddsen ofta se ut och vi har lagt fokus i rött på moneyline här. Money Line är vanligast i NHL och på MLB, när det kommer till basket är det ofta för stora favoriter för att göra detta spelvärt.

Moneyline

Oddsen fungerar precis som vanligt så 100 satsade kronor på St Louis betalar tillbaka 163.6 kronor där 63.60 är din vinst vid en Blues seger.

Totals, Över/Under

Den här spelformen kan på vissa sidor kallas totals men vi refererar oftast till den som över under vilket också är det enklaste sättet att se på den. Spelbolagen kommer hitta en totalsumma för antalet mål eller poäng för en match och det är upp till dig som spelare att välja om det blir fler eller mindre. En sak som ofta faller spelare i smaken med det här spelet är att du inte måste heja på ett lag eller känna att spelet är förlorat tidigt eftersom man spelat på en total summa och inte på att ett särskilt lag ska vinna.

totals amrket

Ibland kan summan för över/under ligga på en jämn summa som 5 och då detyder det att man får pengarna tillbaka om matchen slutar exakt med 5 mål. När man spelar den här marknaden ska man veta att övertid och straffar räknas som ett extra mål i hockey. Så en match som slutar 2-2 vid full tid kommer räknas som 5 mål totalt.

Spread, Handicap

Handicap eller Spread som det också kan kallas har kommit från ett behov från spelbolag att hitta spel på matcher som normalt inte skulle locka spelare. Ett bra exempel är en jättestor favorit i en basket match som betalar runt 1.02 vilket inte lockar någon att spela på. Att det laget skulle förlora är inte heller lockande eftersom det är så osannolikt. Vad spelbolagen då skapar är ett handikapp eller ett så kallat spread vilket i vårt tidigare exempel skulle kunna vara -25 poäng. Nu kan man istället spela på om favoriten kommer klara vinna med 25 poäng eller om det sämre laget klarar att förlora med mindre än 25. Skulle favoriten vinna med exakt 25 poäng får man pengarna tillbaka.

spread 2

Den här spelformen finns ofta också som spel för endast en period, halvlek eller quarter.

Vi hoppas det här hjälper er alla att förstå de termer vi använder och lättare kunna följa med på våra vinnande speltips.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*